Kartlandas Racing Summer Bike

Rugsėjo 14 d. vakaras Lietuvos dviratininkų sporto istorijoje pažymėtas nauju iššūkiu – Kaune esančiame vidaus patalpų kartodrome „Kartlandas“ buvo surengtos pirmosios dviračių lenktynės, kurių dalyviams visų pirma teko užsinešti savo dviračius į 4-ame aukšte įsikūrusį kartodromą ir tik tada išmėginti savo jėgas nedidelėje ir vingiuotoje kartodromo trasoje.

Kartodromas ir dviračiai Šių neįprastų varžybų idėją palydėjo rugsėjo 14 dieną surengti visą vasarą vykusio „Kartlandas Racing Summer Bike“ iššūkio apdovanojimai. Per vasarą šiame iššūkyje savo jėgas išbandė net 120 dalyvių, kurie kartu įveikė per 132 tūkst. kilometrų, o ilgiausia distancija ir pirmąja vieta galėjo džiaugtis net 6682 km. nuvažiavęs kaunietis – Jovaldas Januškevičius. Taip pat viso iššūkio metu dalyviai galėjo registruoti ir savo komandas, tarp kurių lyderiais su 11293 km. tapo „Best Team Init“ komanda.

Organizatoriai žinodami, kad į apdovanojimus susirinks tikri dviračių sporto entuziastai nepabūgo jiems surengti improvizuotų ir dar iki šiol kartodromo trasoje nevykusių – dviračių lenktynių. „Kartlandas Racing“ nuo pat pirmų dienų buvo komanda, kuriai nesvetima nė viena ratus turinti (pageidautina ir burzgianti) transporto priemonė, be to, esam atviri beprotiškoms idėjoms ir visada stačia galva neriam į netikėtus iššūkius, tad dviračių sportas buvo viena iš jų. Beprotiškai smagu matyti, kaip mūsų asmeninė iniciatyva įgavo pagreitį ir finišo tiesiojoje išaugo į tokias netikėtas improvizacijas dviračiais „Kartlando“ trasoje – apdovanojimų metu pasakojo iššūkio iniciatorėVirginija Grabliauskė.

Dviračiai kartodrome Net 4-ame pastato aukšte įsikūrusiame ir tik laiptais pasiekiamame kartodrome, pirmą kartą per 4 metus buvo galima išvysti tiek dviračių vienu metu. Ir nors dalyviai dar gerai nesuprato, ko tikėtis, entuziazmo varžytis netrūko – trasoje prie starto linijos su pritaisytais  kartingų laiko matavimo sistemos davikliais stojosi net 12 dalyvių, iš kurių jauniausiai vos šešeri. Varžybų dalyviai stebino ne tik kilometrais, įveiktais vasaros metu, bet ir laikais kartodromo trasoje, mat daugelis dviratininkų trasą įveikė vos per 30-35 sekundes, o greičiausias dalyvis tai padarė net per 29,816s., kai neretai net kartingus vairuojantys „Kartlando“ lankytojai 300 metrų ilgio trasą įveikia panašiame laiko intervale.

Kaip teigė vienas iš improvizuotų lenktynių dalyvių, Paulius, – tokios varžybos maloniai nustebino ir džiaugėsi, kad su dukra galėjo sudalyvauti netradicinėse, bet nuotaikingose lenktynėse, o organizatoriai taip pat neatmeta galimybės dar ne kartą surengti panašaus pobūdžio lenktynes jau didesniu mastu.

Varžybų nugalėtojus, iššūkio dalyvius visą vasarą važinėtis ir aktyviai leisti laiką motyvavo ir iššūkio partnerių „Like Bike“, „Kartlandas“, „Tvarkingas Dviratis“ ir „Lemon Gym“ dovanos.

Kartlandas Racing Summer Bike