Gegužės 5 dieną vidaus patalpų kartodromas Kaune „Kartlandas” atšventė 2-ąjį savo veiklos gimtadienį. Čia šventės organizatoriai ne tik sukvietė artimiausius kartodromo draugus, partnerius ir klientus atšvęsti, bet kartu ir įteikė dovaną Kauno miesto zoologijos sodui. Ir, žinoma, galutinai užbaigė 2015-2016 metų varžybų sezoną – juk kartodrome, kartingai nevažiuoti negali!

Gimtadienio idėja tapusi realybe 

Prieš metus gimtadienio metu vienam iš klientų padovanoję privačias kartingų varžybas, šiemet „Kartlando” kolektyvas nusprendė imtis dar kilnesnio tikslo įgyvendinimo. Na, o tikslas paprastas – globoti vieną iš Kauno zoologijos sodo gyvūnų – Rotšildo žirafą „Nafarį”, kuriam šiuo metu iš ties reikia daug pagalbos. Tad, po beveik mėnesį laiko trukusių pasiruošiamųjų darbų, vizitų į zoologijos sodą ir problemų gvildenimo, gimtadienio šventėje jau turėjo realų rezultatą. Pasitelkus  „Climpro” specialistų pagalbą pristatė zoologijos sodo atstovams ir visiems šventės dalyviams parengtą žirafos voljere atsirasiančios vėdinimo sistemos projektą, kurio taip trūksta zoologijos sodui šiuo metu. Na, o, jei darbai vyks sklandžiai, dar vasarą Kauno zoologijos sodas galės priimti ir antrą žirafos patiną. Kartu nuo kartodromo gimtadienio čia stovės urna, kurioje sukaupti pinigai atiteks globojamai žirafai „Nafariui”.

Per dvejus metus savo klientą pažinome kur kas geriau nei tikėjomės 

Dažnai atvykus į paslaugas teikiančią įmone, klientas paslaugą įsigyja, pasinaudoja ir išeina… Na, kartais grįžta pakartoti. Tai priklauso nuo daugybės faktorių – malonaus priėmimo, aptarnavimo, kokybiškai suteiktos paslaugas ir nuolatinio ryšio su klientu. Atrodo sėkmės formulė paprasta, tačiau jai dar reikia suteikti jaukumo. „Kartlandas – mums ir daugumai mūsų klientų tapo kaip antrieji namai, kur negalioja griežti suvaržymai ir nusistovėję stereotipai. Kiekvienas klientas čia turi savo istoriją” – sakė kartodromo vadovas Mantas Krivickas antrindamas savo kolegoms. Prisimindami savo klientų istorijas čia, „Kartlande” ir norėdami atsidėkoti už praleistą laiką bei palaikymą organizatoriai nusprendė lojaliausiems įteikti padėkas/nominacijas, kurios kartu ne tik jiems bet ir visiems primintų jų istorijas. Apdovanoti buvo tiek varžybose debiutavę, tiek trasos geriausiais rezultatais galintys pasigirti klientai. Nepamiršti ir tie, kurie nuolatos seka „Kartlando” naujienas Facebook paskyroje ir jomis dalinasi ar tiesiog mėgsta pradžiuginti kartodromo kolektyvą saldžiomis staigmenomis. Tad, gimtadienio šventėje netrūko nei nostalgiškų nei linksmų prisiminimų.

Vakaro vinis – varžybos tarp TOP 10 finalininkų ir „Kartlando mokyklėlės” pilotų 

„Kai jau įteikėme dovaną ir pasiklausėme lyrinės muzikos, metas pradėti tai, ką mokame daryti geriausiai – varžytis kartingais” – šiais žodžiais sezono TOP 10 varžyboms startą davė renginio vedėja Rūta Reifonaitė. Po sezono geriausiųjų prisistatymo sekė eilė kurti kartingus ir išsiaiškinti kam atiteks  2015-2016 metų „Kartlando” varžybų sezono lyderio titulas. Čia varžėsi 10 daugiausiai sezono taškų surinkę pilotai, tarp kurių ir jauniausias varžybų dalyvis – dešimtmetis Vilius Reškevičius. Ir nors Vilius netapo sezono lyderiu, tačiau parodė kiek energijos grumiantis su suaugusiais pilotais gali turėti vaikas. Visgi, įstabiais rezultatais finale pasižymėjo taškų lentelėje buvęs pirmas Martynas Bisikirskas – visų varžybų metu jis neužleido niekam savo pozicijos ir užtikrintai pirmavo. Būtent jis ir tapo 2015-2016 metų sezono nugalėtoju. Antroje vietoje liko Lukas Stanevičius, sezono metu po visų varžybų lipęs ant nugalėtojų pakylos. Trečioji vieta atiteko Juliui Jankauskui.

Tačiau tai nebuvo pabaiga, finale geriausiai finišavusių 4 pilotų laukė išskirtinė varžybų staigmena, kurių per sezoną ir taip netrūko. Šį kartą tai buvo tikras iššūkis, kurį finalininkams metė „Kartlando mokyklėlės” mokiniai – Nojus Grigaravičius, Dovydas Gudelevičius, Dovydas Butvilas ir Tautvydas Vaitkus. Jaunųjų pilotų ir sezono finalininkų laukė galutinis važiavimas, kurio metu ne tik vaikai, bet ir suaugę pilotai pasitikrino, ką reiškia varžytis su nežinomu pilotu. Ir iš ties, reginys įspūdingas, po 10-ies minučių važiavimo, geriausius rezultatus trasoje parodė jaunieji pilotai, su kuriais konkuruoti sezono finalininkams buvo iš ties sunki užduotis. Po įtemptos kovos pirmos vietos nugalėtoju iš trasos išėjo, o kartu ir greičiausią dienos ratą įveikė – Dovydas Gudelevičius.

Tokiais netikėtumais, staigmenomis ir socialine idėja pasitiko savo 2-ąjį gimtadienį kartodromas „Kartlandas” sulaukęs gražių linkėjimų atšvęsti dar ne vieną gimtadienį.